День Землі

 Щорічно 22 квітня - Міжнародний день Землі. Його слоганом є фраза "Відродити нашу Землю". Ця подія вважається справжнім символом початку сучасного екологічного руху. Головною метою цього дня є привернення уваги до проблем навколишнього середовища, а тому 22 квітня традиційно проводять чимало різноманітних екологічних заходів.



Міжнародний день Землі: трішки історії

Перша акція про збереження екологіх планети Земля пройшла 22 квітня 1969 року. Створити такий важливий для людства день закликав один з сенаторів США - Гейлорд Нельсон. Він наполягав на необхідності серйозніше поставитися до екологічних проблем, адже в минулому на власні очі бачив наслідки розливання нафти у водоймі. Нельсон зібрав невелику групу з ініціативних студентів, щоб організувати першу демонстрацію на тему екології.

Відтоді вирішили щорічно третій тиждень квітня присвячувати екологічним проблемам планети. Спочатку подія була популярною лише на території США, але в 90-х роках розповсюдилася по всьому світі. 2009 року ООН офіційно визначило 22 квітня - Міжнародним днем Землі. Цікаво, що саме цей день став причиною появи чималої кількості екологічних законів в США. А 2016 року саме 22 квітня в ООН була підписана Паризька кліматична угода щодо зниження кількості викидів вуглекислого газу.




22 квітня — Всесвітній день Землі. Пропонуємо підбірку авторських безкоштовних дидактичних матеріалів для 1-4 класів, які допоможуть цікаво і з користю провести тематичні заняття до Дня Землі.

Матеріали до Дня Матері-Землі





 

Немає коментарів:

Дописати коментар